Blog

A Monstrum új élete..avagy így alakítsd át a laminált bútort.

Nekem és a húgomnak egy szobánk volt, születésétől elkezdve, egészen addig, míg el nem hagytuk a szülői házat. Akinek közös szobája van/volt a testvérével, az tudja, hogy ez tud egy csodálatos dolog is lenni. De azért a dackorszak, a kamaszkor, az épp csak “rossznapomvan,neszóljhozzám” időszakok alkalmával, mindenki szeretne inkább egy saját kis sarkot, aminek bevágja az ajtaját és egyedül lehet. Hát EZ sajnos nekünk nem adatott meg. Szüleink annyit tudtak tenni, hogy csináltattak egy akkora szekrényrendszert, ami ketté választotta a szobánkat. Több probléma is van vele: 1: baromi drága volt, 2: baromi nehéz, 3: azóta senkinek sem kell, de senki sem dobta ki, úgyhogy a nyakunkon maradt.

A Manólakban egyelőre jó szolgálatot tesz..

De nem csak ennyi része van a Monstrumnak..Tartozott hozzá még anno, 2 íróasztal, 2 éjjeliszekrény, 2 polc, és egy akasztós szekrény is.. Szerintetek mekkora szobánk lehetett? 😀

Az akasztós szekrény a Borsmenta szobába került, de az oda megálmodott kék, fehér színvilágba nem illett ez a kamufa bútor.

Ilyen volt.

A terv a következő volt: lécek segítségével kazettás bútort fogok belőle gyártani, ami passzol a szobában lévő IKEA-s komódhoz és ágyhoz. Majd le is festem (nyilván).

Elmentem a Praktikerbe, vettem 240×5,5 cm-es léceket, faragasztót, szorítófogót, kézifűrészt. Nem árt, ha van otthon dekopírfűrész és csiszológép is.

Kimértem a léceket, méretre vágtam, faragasztóval összeragasztottam. 24 órát hagytam száradni. Mikor mindkét ajtónak készen lettek a kazettái, lefestettem egy réteg alapozóval.

Cell Color Aqua alapozó festék

Amikor pedig megszáradt, három rétegben színre festettem.

Egy réteg festék után.

Amikor elkészült a festés, visszaszereltem az ajtókat.

Rendeltem az Asztalosfabriktól egy csodálatos IOD transzfert. Nem olcsó, de gyönyörű, és hatalmas mintái vannak. Választhattok színes vagy festhető transzferek közül. Én az utóbbit rendeltem. Rém egyszerű a felragasztása, tulajdonképp csak át kell kaparni a fóliáról a mintát a bútorra. Kaptok hozzá kaparó eszközt is.

Még a fólián.
A bútorgomb még hiányzik. Szerintetek milyen legyen?

Azért így sokkal szebb lett! Ezen felbuzdulva, jövő héten Huginál alakítjuk át az ő ruhásszekrényüket 😀

Olvassátok szeretettel,

Edit

Itt kezdődött minden..

Gyermekeink megszületésével együtt elkezdődött az a szenvedélyem, hogy a bútorainkat saját ízlésünkre formáljam. Azt hiszem ez kicsit menekülés volt az anyaságtól. Ez lett az “énidőm”. Mikor a fiúk elmentek aludni, nem pihentem le, ne álltam neki a házimunkának, hanem ecsetet ragadtam, és azt kerestem mit festhetek át.

Átfestettem az étkező garnitúrát, de így elveszett a fal színénél. Így átfestettem a falat is. Átfestettem a kisszéket, de így nem passzolt a kárpithoz. Így átkárpitoztam a széket is.

A vendégház szobáiban mindenhol találni fogtok egy bútort, egy képkeretet, egy gyertyatartót, amin az elmúlt évek alatt dolgoztam. Arra gondoltunk, hogy ezeken az oldalakon elmeséljük Nektek, min foglalatoskodtam, és hogyan alakítottam át, hogy végül minden összepasszoljon, és a Vendégházba életet leheljen.

Olvassátok szeretettel.

Edit

Porta Grande